Wie zijn wij

Smart Lifestyle Connection faciliteert de Design en Uitvoering van publiek-private proefprojecten onder leiderschap in transitie.

Smart Lifestyle Connection is geen consultancy, maar een Stichting van Vrijwilligers die willen bijdragen aan sociaaleconomische verandering middels het in uitvoering helpen brengen van innovatieve proefprojecten en stimulering van transitie leiderschap in de landen.

De bestuurders, commissieleden en adviseurs van Smart Lifestyle Connection zijn VRIJWILLIGERS. Er worden dus geen beloningen, geen salarissen en ook geen toeslagen betaald aan bestuurders, commissieleden en adviseurs. Wel kunnen voor de uitvoering van projecten van de Stichting op contractbasis werknemers worden aangetrokken, waarbij in individuele arbeidsovereenkomsten marktconforme salarissen en secundaire arbeidsvoorzieningen worden vastgelegd, opgenomen in de projectbegroting. De subsidiëring van de projecten geschiedt door fondsenwerving bij fonds instellingen en particuliere bijdragen. Reden waarom bestuurders, commissieleden en adviseurs uitgesloten zijn van het in dienst treden als werknemers bij Smart Lifestyle Connection. 

Bestuursleden van de Stichting Smart Lifestyle Connection zijn: Rita Dulci Rahman, Henna Josias, Kit Ling Tjon Pian Gi, Hariette Mingoen, Bram Terhell, Jacob Seen en Carl Renardus.

De Stichting heeft ook een Raad van Advies met als leden: Jan Pronk (oud-minister ontwikkelingssamenwerking en VROM), Lilian Gonçalves (Prins Claus Fonds, Raad van State, Amnesty International), Joyce Rahman (beleidsadvisering PZH, Rijkswaterstaat en diverse Gemeenten inzake water, verkeer en mobiliteit), Heba El Kholy (UNDP, Goed Bestuur, Cultuur en Ontwikkeling).

Voor het uitvoeringsmanagement van projecten wordt geput uit o.a. twee platforms van MKB voor groene groei in Curaçao en Suriname, samen vrienden van SLC.

Rita Rahman

Voorzitter

Ambassadeur Rita Dulci Rahman, is een ervaren diplomaat en ontwikkelingsdeskundige. In de voorbije 25 jaar werkzaam voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Rita nam het initiatief voor de oprichting van de stichting Smart Lifestyle Connection, waarmee zij haar expertise als diaspora wil delen met Suriname en Curaçao. Van haar hand zijn ook de projecten die de stichting op dit moment met prioriteit in uitvoering tracht te brengen, waaronder: Duurzaam herstel toeristenindustrie op Curaçao post-covid-19, en het Sociaaleconomische Transformatie Laboratorium in Suriname.

CV

Henna Josias

Secretaris

Henna is als gedragswetenschapper actief in de jeugdzorg in Zuid-Holland. Afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, eerst in sociologie en daarna in orthopedagogie, heeft zij in het werkveld speciale aandacht voor probleemjongeren met een Antilliaanse of Surinaamse achtergrond. Zij pleit daarom voor grotere wederkerigheid en samenhang tussen betrokken diensten in Nederland en in Curaçao, Aruba, Sint-Maarten en Suriname.

Kit-Ling Tjon Pian Gi

Bestuurslid

Kit-Ling Tjon Pian Gi studeerde beeldende kunst en kunsteducatie in Suriname en in Nederland. Van 1979 tot en met 1987 was ze in dienst van het Surinaamse ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling als docente en curriculumontwikkelaar kunsteducatie. Sinds 1988 is zij autonoom kunstenaar, vanaf 2006 verbonden aan Readytex Art Gallery te Paramaribo. Kit-Ling is chartermember van de Federatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname en was tot 2017 de secretaris van de Federatie. De relatie tussen cultuur, kunst en ontwikkeling brengt zij tot uiting in individuele kunstprojecten en projecten in groepsverband, waaronder ‘Community Art’ projecten.

Jacob Seen

Bestuurslid

Jacob (Sjaak) Seen heeft meer dan 40 jaar internationale ervaring in hulp in nood bij rampen en crisissituaties. Zijn ervaring beslaat ook milieu en natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen, de gevolgen van klimaatsverandering en van terroristische aanvallen. Jacob werkt nu in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond als Rampen- en Crisismanager van het multidisciplinair team. In februari en maart 2020 was hij Crisismanager Covid-19 in de regio Rotterdam-Rijnmond, waarna hij van maart tot en met juni 2020 de nationale Crisismanager werd van het Nationaal Operationeel Coördinatie Centrum Covid-19 in Zeist.

CV

Hariette Mingoen

Bestuurslid

Hariëtte Mingoen (1954) studeerde niet-westerse sociologie aan de Universiteit van Leiden. Zij heeft hierna gewerkt als senior beleidsmedewerker ontwikkelingssamenwerking en consultant internationale samenwerking en buitenlandse betrekkingen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Tevens heeft zij gewerkt voor de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Thailand en Siam Care Thailand. Hariette heeft zitting (gehad) in vele besturen, w.o. stichting Rukun Budi Utama, Platform Allochtone Ouderen, Welzijnsorganisatie Schilderswijk en het Zeister Zendingsgenootschap. Hariette is thans voorzitter van de stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie.

Carl Renardus

Penningmeester

A.C.J. Renardus (Carl) is een geboren en getogen Curaçaoënaar. Na de studie procestechniek in Nederland, keerde hij in 1977 naar Curacao terug en begon zijn carrière als technoloog in de raffinaderij van Shell. Ook na het vertrek van Shell in 1985 bleef Carl werkzaam op de Raffinaderij als systeemanalist op de afdeling Plant Computers. Tot aan zijn pensioen in 2009 was Carl als systeemanalist betrokken bij de automatisering van het bedrijf. Als vrijwilligers draagt hij nu zijn kennis en ervaring over, zowel als bestuurslid in de stichting Vrienden van het Historisch Archief, als bestuurslid van het EBG School bestuur en het VPG-kerk bestuur.

Abraham Terhell

Bestuurslid

(Bram) Terhell (1953) is sedert 1972 in verschillende functies werkzaam bij de Nederlandse Belastingdienst. Momenteel als inspecteur toezicht hij de directie Centrale Administratieve Processen van het directoraat generaal Belastingdienst van het Ministerie van Financiën. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw tot begin van deze eeuw was hij actief in de ontwikkelingssamenwerking/derde wereldbeweging. Vanaf eind jaren 90 is hij door privéomstandigheden in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in de ontwikkelingen in Suriname en de cultuur en geschiedenis van het land.